Referenties

Referentie: Irene zegt:

Bij het beter leren omgaan met mijn trauma ‘s:

“Ik heb meer RUST en BEGRIP gekregen rondom mijn trauma ‘s. Verder heeft het mij zelfvertrouwen gegeven en mij laten groeien. Nogmaals heel erg bedankt voor alles!

Referentie: Hélène zegt:
Begeleiding om het plezier in het leven weer terug te vinden, de lichtere kant na een jaar met tegenslag
Wat een fijne uren heb ik bij je doorgebracht Agnes! Heerlijk mogen spelen met materialen, ervaren en voelen. Maar ook stevig werken, dingen onder ogen komend. In een mooie en met aandacht vormgegeven omgeving. Ongelooflijk hoe snel ik al weer in flow kwam door jouw rustige en vriendelijke begeleiding (met humor), oefeningen en het traject wat je voor me had uitgestippeld. Hierdoor weer in mijn kracht en bij mezelf gekomen. Dank nogmaals. Een aanrader.

Referentie: Isha zegt:

Ik vond de kunstzinnige therapie bij Agnes heel fijn. Het is heerlijk om gewoon te mogen creëren vanuit je gevoel, en te kijken wat er dan gebeurt. Ik heb me daarin ook heel vrij gevoeld: niks moet en alles mag. Als psycholoog en docent ben ik gewend om te analyseren. Om nu eens niet te hoeven analyseren vanuit het verstand, maar te mogen ‘doen’ en observeren, is precies wat ik nodig had en wat mij nu verder heeft gebracht. Ik ben Agnes daarvoor erg dankbaar. Je hebt me niet alleen begeleid maar ook geïnspireerd! Daarbij was je altijd heel betrokken en oprecht. Dankjewel!

Referentie: Maria zegt:

De kunstzinnige therapie die ik bij Agnes heb gevolgd heb ik als zeer prettig en positief ervaren. Haar persoonlijke noot naar mijn situatie en haar kunstzinnige inzichten die naadloos aansloten bij waar ik mee bezig was, sprongen eruit. Ik heb Agnes als zeer deskundig en helder in haar begeleiding mogen ervaren. Haar passie voor haar vak was een kers op de taart. Het was mooi om te zien welke ontwikkeling er in deze periode bij mij heeft plaatsgevonden. Zonder jou was dit niet gebeurd. Dank daarvoor.

Referentie: Annet zegt:

Ik had geen ervaring met kunstzinnig therapie. Ik heb wel al gesprekken gehad met psychologen. Wat mij opviel bij kunstzinnig therapie is dat de aandacht van je hoofd naar je handen gaat. Ik kwam in een flow en daardoor verdwenen mijn nare gedachten. Door de gedachten te benoemen in gesprekken werden de gedachten bij mij groter en groter. Met veel aandacht en zorg wordt een behandelplan opgesteld en daarna ga je in alle rust aan het werk en wat ook heel bijzonder voor mij was, was dat het resultaat niet belangrijk was. Ik voelde me op de maandagavonden een kunstenaar. Niet praten maar schilderen of boetseren. De opdrachten bij Agnes hebben mij veel gebracht en ik vond het een heel bijzondere behandeling.

Referentie: Marianne zegt:

Lieve Agnes, Wat een geweldige cursusdag heb ik gehad.
Moe maar voldaan! Ik vond dat jullie het samen het fántastisch deden en het was  zeer harmonieus.Ik voelde me echt helemaal op m’n gemak. Stuk voor stuk leuke dames. Ik laat het allemaal op me inwerken.

Lieve groetjes, Marianne

Referentie: Anja Berkelaar zegt: “Art can’t hurt you”. 

Wat gebeurt er in de creatieve therapie bij Agnes Hulleman?
Je bent ergens in vastgelopen, als mens. Je loopt tegen jezelf aan. Dan is daar het moment van zelfreflectie. En dan is daar de hulp van Agnes. En Agnes is sensitief. Gaat met je mee op ontdekkingsreis naar de diepere lagen in je psyche.

Via haar opdrachten / raadgevingen kom je dan bij een stukje van “jezelf” dat je niet kende, niet doorgronde. Dan ontmoet je dus jezelf, in het werk dat je maakt. En in het proces van verbeelding, van trachten je gevoel in het werk te leggen – of dat nu op papier of met materiaal zoals klei is- heb je een cruciale / sensitieve beleving.

Waarin ineens een “zelf-kwartje” valt. Zo van………..óh dit is wat ik doe, hier loop ik dus telkens tegenaan,……… En dan heb je dus “beeld” bij je eigen gevoel. Dat is gewoon fijn, lekker, doet je goed. Verankert iets in jezelf. Het werk dat je gedurende de sessies maakt, laat een self-healing ontwikkeling zien.

Je leert van jezelf, door jezelf, met jezelf. Dan dat maakt Agnes heel bijzonder. Dat ze ergens begrijpt, weet, aanvoelt wat dan je weg of je nieuwe stap is….

Referentie: José zegt: 

Het is al weer een aantal maanden geleden dat ik een periode kunstzinnige therapie bij Agnes heb afgerond. Ik had me aangemeld omdat ik een periode in mijn leven had afgesloten maar nog niet zo goed voor ogen had hoe mijn weg nu verder moest gaan. Een aantal maanden kwam ik wekelijks bij Agnes, in dat grote gebouw waar de lichte zonnige therapieruimte als een oase aanvoelde. Zij gaf me steeds een warm onthaal met koffie en koekjes en een gesprekje en daarna kon ik aan het werk met de opdracht die ze me gaf. Het was heerlijk om nu eens niet te analyseren (want dat doe ik altijd), maar gewoon bezig te zijn en al doende te zien wat er ontstaat en wat me beweegt. Ik heb geschilderd en ook geboetseerd en na elke sessie was er nog even ruimte voor een gesprekje en kreeg ik een prachtig gedicht mee naar huis. Na afloop van deze periode kunstzinnige therapie kreeg ik een mooi evaluatieverslag met foto’s van mijn werk en met inspirerende teksten.

Ik heb het een hele fijne periode gevonden, heel fijn dat Agnes zo betrokken meeleefde en me mee op weg heeft genomen.

Ik heb er heel veel aan gehad. José

Referentie: Nicolette van der Meulen zegt: 

Toen Agnes mij vroeg of ik er voor voelde om deel te nemen aan de Workshop Mens & Dier was ik niet direct happig. Het thema sprak me niet echt aan, maar ik voelde wel een behoefte om weer eens creatief bezig te zijn. Het was hard nodig dat ik uit mijn lange winterdip ontwaakte om eindelijk in beweging te komen en ik zag haar uitnodiging als een duidelijke aansporing om deze mogelijkheid toch aan te grijpen. Haar timing kon bijna geen toeval geweest zijn…

Dus toen ik volkomen onvoorbereid en onbevangen binnenliep op de Bink 36 had ik werkelijk geen idee waar ik aan begon. Na een wandeling door de kale gangen was het contrast groot toen ik het atelier op nummer 63 binnenkwam, want de ruimte was werkelijk een oase van rust met sfeervolle verlichting, inrichting en kleuren. Ik werd warm ontvangen door Agnes en Susanne en maakte kennis met mijn 4 medecursisten. Na een korte inleiding werden we al snel aan het werk gezet en kwamen we letterlijk in beweging. Staand voor een ezel konden we met krijt op een groot vel onze natuurlijke ‘flow’ trachten te ontdekken en die blijkt dus echt te bestaan, want iedereen maakte weer andere krullen, haken en uithalen. Na even afstand van ons werk te nemen werd ons gevraagd hier wellicht een dier in te ontdekken. En verrassend genoeg ontstonden er, schijnbaar uit het niets, daadwerkelijk de meest uiteenlopende creaties van dieren op ons papier. Het had uiteraard allerlei vormen kunnen aannemen, maar de suggestie er een dier in te vinden gaf er wel een duidelijke richting aan en het dier wat zich aandiende had je onbewust wellicht wat te vertellen. Zo vond ik het schattige slapende olifantje die onder de handen van een prille moeder verscheen wel heel frappant. En de uit wilde krassen ontstane lawaaipapagaai van een heerlijk druk mens was ronduit hilarisch!

Voldaan en ontspannen stapte ik die eerste avond weer naar buiten en kon bijna niet wachten op de volgende avonden. Het heeft me al met al heel goed gedaan, ik ben letterlijk in beweging gekomen en werd in de loop van de weken steeds actiever. Bovendien ben ik losgekomen van het idee iets perfects te moeten kunnen tekenen en zal ik nu thuis ook beslist de verstofte aquarelkrijtjes en penselen weer ter hand nemen en eindelijk eens gewoon kunnen genieten van het creatieve proces.

Heel veel dank lieve Agnes en Susanne, jullie zijn een prachtig duo en een bron van inspiratie!

Referentie: Caroline Fauconval zegt: 

What a fantastic experience was your workshop “mensen en dieren”
I am self a big fan of animals and I love to paint, to draw, … but am absolutely not an expert and just enjoy it with no experience and no special gifts.
First of all, Susanne and Agnes are welcoming you with such a warmth that you are ready to overcome your shyness and to take the brusch and let go on the adventure…
From the first lesson until the last, using specific (simple) techniques, they are inviting your hand to discover its own inspiration and creativity. It is like if something comes out of you without you knowing it. the creativity comes by surprise… it is yours but is not at the same time… It is surprising, inspiring, ralaxing.

Thank you Agnes and Susanne to have shared your knowledge and your passion through those 5 evenings. You are fully dedicated to art and creativity and that transpire through your atelier. take care and all the best to you for the future.

Referentie: B zegt: 
Ik vond het fijn om tijdens de kunstzinnige therapie de opdrachten te ‘doen’. Ik zat zelf veel in mijn hoofd, te plannen, te bedenken. Maar juist het ‘doen’ werkt voor mij heel goed. Mijn schilderij hangt inmiddels aan de muur! Dankjewel voor je liefdevolle aandacht.
Referentie: Simone zegt: 
Agnes heeft mij een veilige haven geboden, een plek, de Binck en persoon Agnes waar ik graag naar toe ging en blij vandaan kwam. Ze geeft je een kunstzinnig avontuur en je blijkt dan meer te kunnen dan je zelf voor mogelijk houdt. Het is ook een ontmoeting met jezelf.
De gesprekken met haar zijn inspirerend, delen van (levens)ervaringen onder het genot van een kopje koffie en wat lekkers erbij. Even je ei kwijt kunnen. Juist dat ze zich dan ook van haar kwetsbare kanten laat zien vond ik fijn, naast elkaar voelde dat en met elkaar.

Dankjewel Agnes dat je er echt voor gaat, dat heb ik zeer gewaardeerd en je hebt me fijne momenten gegeven om naar terug te kijken met tastbare kunst als herinnering. Ook de gedichten en teksten die je me gaf waren steeds erg treffend. Ook die boodschappen heb ik bewaard en zal ik nog eens terug lezen.

Een knuffel van mij.

Referentie: Benjamin zegt: 
Met veel plezier ben ik het afgelopen jaar regelmatig bij Agnes langs geweest. Ik voelde me altijd heel welkom en voor ik ging werken maakten we altijd eerst een praatje. Agnes hield een goede intake waardoor we op een lijn zaten. Achteraf kreeg ik een uitgebreid verslag mee met alle werken die ik heb gemaakt. De ruimte is prettig en er er is veel materiaal aanwezig waardoor je veel kan uitproberen. Ik heb hier geleerd om in alle rust te schilderen, tekenen en daarnaast om ben wat dichter bij mezelf gekomen.

Dankzij jouw liefdevolle houding!

Hieronder kun je je ervaring achterlaten.

Reacties zijn gesloten.