Agnes Hulleman

Agnes Hulleman

Agnes Hulleman

Mijn naam is Agnes Hulleman. Ik ben geboren op 7 november 1955 te Arnhem. Mijn grote passie voor mensen en de kunsten geeft zingeving aan mijn leven. Graag wil ik mijn kennis en enthousiasme voor dit prachtige beroep van kunstzinnig therapeut doorgeven aan anderen.

Mijn lijfspreuk:

“De twee belangrijkste dagen in je leven, zijn de dag dat je geboren wordt
en de dag dat je erachter komt waarom”

Mark Twain

Veel ruimte voor ontplooiing 
Mijn jeugd was ongecompliceerd en mijn twee zussen en ik kregen veel ruimte om ons te kunnen ontplooien. In Arnhem ben ik naar de Havo gegaan en heb daar een fijne tijd gehad en me sociaal kunnen ontwikkelen.

Studie aan Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten
Opleiding Interieurarchitectuur en Meubelconstructie
Na het eindexamen ging ik in Den Haag studeren en op kamers. Het werd de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, opleiding Interieurarchitectuur en Meubelconstructie. Een heel mooie tijd, mijn studententijd, waar de toekomst nog voor je openligt. De academie was een bruisend gebeuren en de creativiteit was me op het lijf geschreven. De stad Den Haag was wennen, na de bosrijke en provinciale omgeving van Arnhem. Ik woon nog steeds in Den Haag en met veel plezier.

Creatieve omgeving als werkomgeving
In 1982 ben ik afgestudeerd  en gaan samenwonen met mijn partner, de beeldend kunstenaar Eddy Stikkelorum. Ik werkte toen als ontwerper in de standbouw voor beurzen. In 1986 werd onze zoon Roman geboren. Vanaf die tijd heb ik allerlei baantjes gehad om geld te verdienen. De standbouwer was failliet gegaan. Ik had inmiddels mijn eigen ‘kunstvervoerbedrijf’. Heerlijk al die contacten met niet-doorsnee mensen. Ik was gastvrouw in theater Diligentia, deed af en toe cateringwerk en zo werd duidelijk dat ik een mens-mens ben. In 1989 kregen we onze dochter Didi.

Practicumonderwijsassistent op de Haagse hogeschool
In 1989 ben ik aangenomen als practicumonderwijsassistent op de Haagse hogeschool. Bij Voeding en Diëtetiek 20 jaar en tot 2022 bij verpleegkunde.

In 2003 kreeg ik een burn-out en kwam de midlife crisis hard aan. De zorg voor een moeder met dementie, het lege nestsyndroom kwam eraan en de vraag of dit nu het echte leven was dat ik wilde, hielden mij bezig.

HBO-deeltijdstudie kunstzinnige therapie
Het werd tijd voor iets nieuws en dat is de HBO-deeltijdstudie kunstzinnige therapie in Leiden geworden. Vanaf die tijd is ‘mijn nieuwe leven’ begonnen. Het voelt als thuiskomen. De opleiding is gedeeltelijk antroposofisch en gericht op het holistisch mensbeeld. Hier voel ik me thuis. Je kunt stellen dat het etiket ‘laatbloeier’ bij mij past.

Start van Agnes Hulleman Kunstzinnige Therapie
In 2010 ben ik afgestudeerd en vanaf 2011 heb ik mijn eigen praktijk – Agnes Hulleman Kunstzinnige Therapie – voor het werken met volwassenen, jong-volwassenen vanaf 18 jaar en ouderen. Dit vindt plaats in de sprankelende omgeving van ‘Bink 36‘ te Den Haag. Tot september 2023.

Vanaf september 2023 heb ik een samenwerkingsverband bij de psychologenpraktijk Raja psychologie in de Hertog Albrechtlaan6 te Den Haag.

Bij u thuis komen werken
In sommige gevallen kom ik bij de cliënt aan huis. Dit gaat merendeels om ouderen. Ook ligt mijn hart bij de mensen met dementie. Ook kom ik bij u aan huis om kunstzinnig te werken.

Naar huizen waar de bewoners dementie hebben                                                                                    Vanaf 2019 kom ik bij verschillende huizen om te tekenen en/of schilderen met mensen met dementie. Ik vind dit een fantastische doelgroep en geeft zowel de bewoners als mij een zingevend gevoel.

Tevens ga ik met groepen kijken naar kunst volgens de VST (Visual Thinking Strategies) methode. Vooral voor mensen met dementie is dit een fijn sociaal gebeuren.

In 2015 heb ik de opleiding tot NLP-practitioner afgerond (erkend door de NVNLP).

Tevens gaf ik nascholingen aan vaktherapeuten beeldend. Vier jaar lang heb ik in het atelier van een BSO gewerkt met kinderen van 4 t/m 12 jaar, met als thema: ‘Ontdek het talent dat ik ben’.

Aansluiting bij Psychologenpraktijk Raja psychologie 

Registraties:

Referenties Wat is Kunstzinnige Therapie Wat kun je met een coachingstraject bereiken

Agnes HullemanAgnes Hulleman

Agnes Hulleman

Reacties zijn gesloten.