Burn-out | Creativiteit als oplossing voor burn-out

Burn-out | Creativiteit als oplossing voor burn-out

Burn-out

Burn-out betekent dat je rust nodig hebt om weer tot jezelf te komen. Je energieniveau is laag en als je het stadium hebt bereikt dat je over een burn-out spreekt is het vaak te laat. En zie er dan maar weer uit te komen. Een burn-out bouw je op in de loop der tijd en het is vaak ook deze tijd die het weer kost om te herstellen.

En nu moet je weer in beweging gaan komen

Deze stap is de meest moeilijke, want eigenlijk heb je nergens zin in. En toch is dit een stap die je kan helpen. En in beweging komen kan op verschillende manieren. De meest besproken manier is sporten, maar er zijn ook andere manieren om in beweging te komen. Creativiteit kan je ook weer tot bloei laten komen.

Is creativiteit misschien iets voor jou

Je omschrijft jezelf echt als een gevoelsmens. Emotie raakt en het kost vaak wat meer tijd om alles een plekje te geven. Je kunt verschrikkelijk malen over alles en je kunt er een nachtje wakker van liggen. En dan word je steeds vermoeider. Je eetlust is slecht, waardoor je weerstand gaat verminderen. En dan is het cirkeltje rond. Herken je jezelf dan is creativiteit misschien de stap om weer in beweging te komen.

Met creativiteit kom je in een ander gevoel

Door creatief aan de slag te gaan stop je het malen. Je komt tot rust en ‘je verstand komt op nul’. En dit is nu juist het niveau waarin je weer stappen kunt maken om beter te worden. Dit gevoel te verdwijnen in even niets! Niets hoeft en niets moet. Dit ‘moeten’ is precies waardoor je burn-out bent geworden. Dit gevoel is de stap om in een positieve flow te komen.

Dit gevoel ga je gebruiken om uit een burn-out te komen

Je komt op een ander gevoelsniveau. Dit is een onbewust proces. Door creatief bezig te zijn door middel van gerichte oefeningen ga je stappen maken. En deze oefeningen verschillen per persoon. Het gaat niet om het resultaat, maar om het bereiken van dit andere gevoel. En als je die rust ervaart zit je op de goede weg.

Hoe ga ik creatief aan de slag

Reacties zijn gesloten.