Creatieve loopbaanbegeleiding

Creatieve loopbaanbegeleiding

Creatieve loopbaanbegeleiding is een onderdeel van kunstzinnige begeleiding. Tijdens de training ‘kunstzinnig coachen bij loopbaanbegeleiding’ ontdek je je eigen ik door aan de slag te gaan met kunstzinnige opdrachten. Wie ben je nu en wat wil je voor de toekomst. Hoe kun je je vastzittende patronen doorbreken om nieuwe stappen voor de toekomst te maken.

Referentie: Astrit zegt:

Afgelopen zomer kwam ik door omstandigheden op het punt dat ik me moest beraden over hoe het nu verder moest met m’n werk. Een totaal andere wending maken, of toch niet… Ik bleef piekeren en wikken & wegen. Tot de 3-daagse Kunstzinnige coaching van Agnes op m’n pad kwam. Voor deze workshop hoef je beslist niet kunstzinnig aangelegd te zijn of te kunnen tekenen of whatever. Je bent hier bezig met kleur en vorm, of gewoon zelfs juist geen vorm. Agnes blinkt uit in het scheppen van een fijne, ontspannen en vertrouwde sfeer waardoor je je gelijk op je gemak voelt. Echt, zo fijn om even helemaal een breuk te maken met je dagelijkse verplichtingen en beslommeringen, en je volledig te kunnen focussen op wat er binnen in jezelf leeft aan wensen en verlangens. Het lijkt zelfs of je alleen maar ontspannen zit te kleuren maar het proces werkt na de sessie door. Het heeft mij zoveel inzichten gegeven over de stappen die ik kon en wilde zetten en die staan lijnrecht tegenover de ideeën die ik tevoren had bedacht! “Het hoofd schreeuwt, het hart fluistert” en dat krijgt z’n ‘stem’ door kleur en vorm.

Agnes, ik ben super blij dat ik deze leuke uren bij jou ben bezig geweest!!

Dag 1 Creatieve Loopbaanbegeleiding

Blok 1. Hoe voel je je op dit moment (2 uur coaching)

  • Fase 1. Je start met hoe je er nu bij zit. Hoe voel je je nu en welke kleuren passen bij jou op dit moment. Leef je in in die kleur. Zet met die kleur een sfeer op. Gebruik ondersteunde kleuren en zoek naar een beweging die bij dit gevoel hoort. Er kan een voorstelling ontstaan, maar een abstract werk heeft ook een betekenis.
  • Fase 2. Met deze voorstelling ga ik je vragen stellen. Je gaat nadenken over wat je hebt gemaakt. Hoe ben je hier toe gekomen.

Dag 2

Blok 2. Wat is je ideale toekomst (2 uur coaching)

  • Fase 1.  Je gaat weer aan de slag met het kiezen van een kleur. De vraag die ik je stel is, welke kleur past bij jouw ideale toekomst. Je gaat dit weer aanvullen met passende kleuren en een beweging.
  • Fase 2. Ook hier stel ik je de vraag hoe je hier toe bent gekomen. Maakt deze toekomst jou blij. Je werk hoeft niet een betekenis te laten zien. Een abstract werk kan ook betekenis hebben.

Dag 3

Blok 3. Wat is het verschil tussen het nu en je toekomst (1 uur coaching)

  • We gaan de twee werken naast elkaar leggen en praten over de verschillen. Wie ben je nu en wat wil je voor de toekomst. De opdrachten die op deze dag worden gedaan richten zich op andere materialen of technieken die van toepassing zijn om vastzittende patronen te doorbreken. We gaan niet op zoek naar een beroep, maar naar het in beweging komen van jou. Beweging betekent vernieuwingen.

Dag 4

  • Blok 4. Afrondende oefening voor wat je in de toekomst nodig hebt.
  • Bespreking van het verslag van de 3 vorige bijeenkomsten (totaal 1 uur coaching)
Coachen bij Loopbaanbegeleiding totaal 6 uur is € 240,- | Lees meer over de tarieven >>

Reacties zijn gesloten.